Tietoa suomalaisista kirjallisuuden klassikoista

Näille sivuille on koottu runsaasti tietoa kuuluisista ja suosituista suomalaisista kirjallisuuden klassikoista. Oma sivunsa on omistettu esimerkiksi Aleksis Kiven tunnetulle Seitsemän veljestä -romaanille, yleiskatsaukselle suomalaisen kirjallisuuden osalta, maamme kansalliseepokselle Kalevalalle, lahjakkaalle kirjailijalle Väinö Linnalle sekä Mika Waltarin henkeäsalpaavalle menestysteokselle Sinuhe, egyptiläinen.

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä on suomalainen klassikko

Aleksis Kiven kirjoittama romaani Seitsemän veljestä on oivallinen esimerkki rakastetusta suomalaisesta klassikosta, joka on suosittu vielä nykypäivänäkin huolimatta siitä, että elämäntyyli on kovin muuttunut kirjailijan aikaisista ajoista. Keskenään tappelevat riitapukarit jaksavat viihdyttää vielä nykypäivänäkin ja toisaalta jos olet kiinnostunut Suomen historiasta, kannattaa kirja lukea jo siitäkin syystä, että sen sanotaan olevan erinomainen aikalaiskuvaus. Seitsemän veljeksen suosiota kuvaa myös se, että kirja on käännetty yli 30 vieraalle kielelle, mikä on melkoinen saavutus vuonna 1870 julkaistulle suomenkieliselle kirjalle.

Mika Waltarin kirjoittama menestysteos Sinuhe, egyptiläinen on Waltarin suosituin teos

Mika Waltarin Sinuhe, egyptiläinen on aivan erilainen teos kuin Aleksis Kiven Seitsemän veljestä – mikä onkin erinomainen esimerkki suomalaisten klassikoiden moninaisuudesta sekä suomalaisten kirjailijoiden laaja-alaisesta osaamisesta. Vaikka Sinuhe, egyptiläinen on suomalainen klassikko ja suomalaisen kirjailijan kirjoittama menestysteos, eivät sen tapahtumat sijoitu Suomeen, vaan Egyptiin. Kirjan päähenkilö on Sinuhe-niminen egyptiläinen lääkäri ja kirjan tapahtumat sijoittuvat muinaiseen aikaan, noin 1000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Teoksen ainutlaatuisuus liittyy kirjailijan laajaan perehtyneisyyteen kyseisen ajan Egyptin historian osalta sekä mukaansatempaavaan juoneen, jossa Sinuhen tempaukset ja koettelemukset ovat pääosassa. Vaikka kirjan tapahtumat sijoittuvat pitkälle menneisyyteen, tulee kirjassa erinomaisesti esille se, kuinka esimerkiksi pettymyksen kohdatessaan ihmisten tunteet ovat olleet historian saatossa yllättävän samankaltaisia kuin nykyisin – tietynlainen ihmisyys on ollut meissä aina ja pysynyt melkolailla muuttumattomana, vaikka meitä ympäröivä yhteiskunta onkin muuttunut huimaa vauhtia.