Tove Jansson ja muumit ovat juurtuneet syvälle suomalaisten sydämiin!

Tove Janssonin muumit ovat suomalaislasten suosikkeja, mutta myös moni aikuinen pitää muumien tarttuvasta huumorista ja kotikutoisesta tunnelmasta. Janssonia voidaankin pitää muumien ansiosta eräänä suomalaisen kirjallisuuden taitureista.

Muumeissa on käsitelty monia tärkeitä asioita

Muumien tarinoissa on käsitelty monia tärkeitä asioita, kuten ihastumista tai huomatuksi tulemisen tärkeyttä. Näkymätön lapsi -tarina kertoo Ninnistä, joka on muuttunut näkymättömäksi. Muumimamma yrittää auttaa näkymätöntä Ninniä ja tarina saa lukijan ajattelemaan, kuinka tärkeää onkaan tulla nähdyksi ja kuulluksi. Moni lapsi nimittäin muuttuu kuvaannollisesti näkymättömäksi, ellei saa kaipaamaansa huomiota. Meidänkin keskellämme elää valitettavan monia “näkymättömiä lapsia”, jotka kaipaisivat muumimamman kaltaista lempeää ja kärsivällistä ymmärtäjää muuttuakseen jälleen näkyviksi. Tarina käsitteleekin erittäin tärkeää aihetta kauniilla tavalla.

Muumeja pääsee tapaamaan Muumimaailmaan

Jos lapsesi pitää muumeista, kannattaa harkita vierailua vuonna 1993 perustetussa Muumimaailmassa, joka on nimensä mukaisesti muumien ympärille perustettu teemapuisto. Teemapuisto sijaitsee kauniissa Naantalissa. Lippujen hinnat tosin saattavat hirvittää, erityisesti, jos muumeista innostuneita lapsia on perheessä monta. Saatatkin ehkä ajatella, voisiko netti kasino ratkaista tämän ongelmasi. Olet saattanut kokeilla pelaamista pelikorteilla ja saatat miettiä, riittäisivätkö taitosi muunkinlaiseen pelaamiseen.

Muumeista on tehty tv-sarja sekä runsaasti oheistuotteita

Muumien suosio ei ole jäänyt huomaamatta myöskään markkinamiehiltä. Näiden suloisten hahmojen seikkailuista on tehty tv-sarja, joka on saavuttanut runsaasti suosiota. Sarjassa Muumilaakson asukkaat seikkailevat monenlaisissa tilanteissa; kaikki sarjan tapahtumat eivät suinkaan sijoitu Muumilaaksoon tai edes nykyaikaan!

Erilaisten oheistuotteiden määrä on valtava. Esimerkiksi muumi-mukit ovat olleet erityisen suosittuja myös aikuisten keskuudessa ja tiettyjä muumi-mukeja onkin myyty netissä huimaan hintaan. Osasta muumi-mukeja on tullut himoittuja keräilyesineitä, joista muumifanit lähes tappelevat keskenään.

Muumikirjoja voi lukea yli 50 kielellä, mikä on huima saavutus suomalaiselle lastenkirjalle! Televisiosarjalle ollaan suunnittelemassa jatkoa ja myös muumifanit pääsevät mukaan suunnittelutyöhön. Projektin taustalta löytyy huipputiimi, joten nähtäväksi jää, kuinka upeaa jälkeä saadaankaan aikaan! Näillä näkymin muumifaneja hemmotellaan vuoden 2019 alussa, jolloin sarjan pitäisi päästä ensi-iltaan. Sarjan uusia jaksoja odotellessa kannattaa tutustua varhaisimpiin muumikirjoihin ja tutustua kirjojen kirjoittajan, Tove Janssonin, elämänvaiheisiin!